Musiikkiohjelmat"> Duo Kuivalainen&Vilkko - Stara
Etusivu Bio Levyt Galleria Osta Viestit

Stara logo

Stara syntyi sattumalta vuonna 1995

Laajasalon ala-asteen vanhempainillan illanviettoon tarvittiin ohjelmaa, minkä lisäksi toivottiin, että koulun, vanhempien ja heidän lastensa yhteistyö saisi lisätilaa kouluyhteisössä. Syntyi kokoonpano, joka teki muutaman keikan ja sai vastapalveluksena käyttää koulun musiikkiluokkaa satunnaiseen harjoitteluun. Jo ensimmäisessä versiossa olivat mukana tulevan bändin perustajajäsenet Hannu Luomanen (basso), Matti Kankkunen (rummut) ja Arto Vilkko (kitara/laulu), joiden pojat olivat koulukavereita. Soolokitaristi Sauli Malinen löytyi vanhojen kontaktien kautta mutkattomasti Herttoniemestä. Stara oli syntynyt! Toiminnan tavoitteet olivat heti selvät. Kundit halusivat tehdä omaa suomenkielistä musaa, oman levyn ja kivoja keikkoja!

Kaikki toiveet toteutuivat pikaiseen tahtiin. Vilkko alkoi tehdä käännöksiä joihinkin rock-klassikoihin, minkä lisäksi soitettiin muuta suomenkielistäkin cover-materiaalia. Levytyshanke käynnistyi, kun Hannu Leidén suostui projektin tuottajaksi. Sen seurauksena Stara sai muutaman radiohitinkin eetteriin. Staran toiminta vakiintui vähitellen säännöllisen epäsäännöllisiksi keikoiksi Helsingin seudulla. Laaja kaveripiiri ja erilaiset liiketuttavat loivat tälle "harrastukselle" loistavat puitteet. Bändi on edelleen monien yritystilaisuuksien ja synttäreiden aito Stara.

Stara nimenä ei viittaa tähtiin, vaan siihen, että kaikki soittajat ovat ensinnäkin stadista. Toisaalta nimi viittaa ikään, sillä pojat eivät olleet enää ihan nuoria, kun Stara syntyi. Konkari Luomanen aloitti legendaarisessa Jim&Beatmakers-kokoonpanossa vuonna 1964, Vilkko aloitti myös satunnaisen keikkailun jo 60-luvun puolivälissä. Kankkunen oli 70-luvulla mukana Baddingin ja Kojon taustabandeissä ja jopa Matin ja Tepon rundeilla! Malinen tarttui sähkökitaraan 60-luvun lopulla Jimi Hendrixin innoittamana. Ammattimuusikkona hän on myös soittanut ja säveltänyt paljon musiikkia erilaisten tilaajien tarpeisiin.

 

< Takaisin edelliselle sivulle

Stara
Foto: Reijo Porkka 1997

Staran lehdistötiedote vuodelta 1996, jolloin yhtye julkaisi ensimmäisen radiosinglensä:

Stara on neljän miehen muodostama bändi stadista.

Sen juuret ovat tukevasti menneiden vuosikymmenien tuottamien elämysten peitossa. Kukin soittajista on aikanaan tehnyt kotiläksynsä erilaisissa bändeissä ja muissa yhteyksissä.

Nyt eletään tätä päivää. Stara hyödyntää menneen ajan ihanteet ja meiningin omalla sallivalla tavallaan. Stara on nostalginen, mutta sen katse on tulevaisuudessa. Staran tyyli on syntynyt halusta soittaa mitä mieleen tulee ja mikä miellyttää, mutta nimenomaan suomenkielellä. Stara täyttää omalla tyylillään niitä aukkoja, jotka ovat jääneet
rock-iskelmän ja Suomi-rockin väliin.

Stara on ja tulee! Oletko valmis?