Musiikkiohjelmat"> Duo Kuivalainen&Vilkko - The Scaffolds
Etusivu Bio Levyt Galleria Osta Viestit
The Scaffolds

< Takaisin edelliselle sivulle

The Scaffolds on yksi Suomen tärkeimmistä rautalankabändeistä, joka julkaisi ensimmäisen levynsä helmikuussa 1963. Sekä Dark Eyes Beat että Tullalla twist olivat sen kevään ja kesän keskeisiä rautalankahittejä. Myös Katariinan kamarissa oli suosittu. Parhaiten Scaffolds ehkä kuitenkin tunnetaan yhteistyöstään Cay Karlssonin kanssa. Girls oli yksi vuoden 1964 suurimmista hiteistä. Cayn lähdettyä armeijaan, jatkoi bändi keikkailua kvartettina vuoden 1965 loppuun asti.

Scaffoldsin perustivat Kicke ja Harry Bergholm vuonna 1962, jolloin yhtyeessä soittivat myös komppikitaristi Ave Lönnfors ja rumpali Mårten Vikström. Syksyllä 1963 yhtyeeseen liittyivät soolokitaristi Mårten Enqvist ja rumpali Hannu Euramaa, jolloin otettiin käyttöön nimi Cay & Scaffolds. Tämä ryhmä toi Beatles-tyylin Suomeen.

Vuonna 2005 The Scaffolds aloitti toimintansa uudelleen kun Bergholmin veljekset Kicke ja Harry liittoutuivat Kari Kuivalaisen ja Arto Vilkon kanssa. Bändi soittaa omien uusien levytystensä lisäksi paljon vanhaa rautalankaa ja muuta 60-luvun melodista poppia.
Kaikki Scaffoldsin vanhat ja uudet äänitykset on julkaistu cd-kokoelmana keväällä 2013.

The Scaffolds yhtyeen verkkosivuille >

Raksun Talli